خبرنامه

آخرین دیدگاه‌ها

بایگانی ها

جدید ترین نوشته ها

بازی‌های فکری برای کودکان ۶ تا ۱۵ ساله
بازی‌های فکری برای کودکان ۶ تا ۱۵
  • 20 تیر 1403
دلایل ترس کودکان از مدرسه رفتن چیست
دلایل ترس کودکان از مدرسه رفتن چیست؟
  • 18 تیر 1403
نحوه ضدعفونی اسباب‌ بازی های کودک
نحوه ضدعفونی اسباب‌ بازی های کودک
  • 18 تیر 1403
اتیسم در دختران بیشتر است یا پسران

اتیسم در دختران بیشتر است یا پسران ؟ این سوال یکی از سوالات مهمی است که ذهن پژوهشگران را برای مدت ها درگیر خود کرده بود تا اینکه محققان طی تحقیقات مدرن  به نتیجه ای مستدل رسیدند؛ که آیا اتیسم در دختران بیشتر است یا پسران. شاید تصور کنید که این تفاوت در حد یک تفاوت قابل اغماض است اما چنین نیست . 

یافته ها حاکی از این است که نرخ ابتلا به اوتیسم در پسران چیزی در حدود چهار برابر دختران است! اما دلیل این اتیسم در دختران بیشتر است یا پسران؟  بایدبه آن بپردازیم  که آیا بالا بودن نرخ ابتلای پسران به اوتیسم می تواند سر نخ جدیدی برای یافته های بعدی در این حوزه باشد؟ در ادامه با ما همراه باشید تا درباره  اتیسم در دختران بیشتر است یا پسران صحبت کنیم.

ریشه بیولوژیکی اوتیسم

محققان  موضوع اتیسم در دختران بیشتر است یا پسران را کشف کرده اند که اوتیسم دارای ریشه بیولوژیکی می باشد و ارتباط مستقیم با جنسیت افراد دارد. طبق تحقیقاتی که  در رابطه با اتیسم در دختران بیشتر است یا پسران انجام دادند این است که  مرکز کنترل و پیشگیری بیماری های آمریکا انجام شده پی بردن پسران حدود چهار برابر دختران احتمال روبرو شدن با اوتیسم را دارند. البته شبهاتی در این باره وجود دارد و برخی محققان هنوز بر این باورند که ممکن است این آمار درباره اینکه اتیسم در دختران بیشتر است یا پسران  که پسران بیشترین آمار رادارندغلط باشد.

یکی از دلایلی که بر اشتباه بودن این آمار صحه می گذارد سوگیری جنسیتی است. برخی محققان بر این باورند که دختران به دلیل رفتارهای ظریف و روحیه آرامی که دارند درجواب سوال اتیسم در دختران بیشتر است یا پسران  می توان گفت ممکن است در آزمایش های تشخیصی، به اوتیسم دیاگنوز نشوند. اما این احتمال چندان قوی نیست و مورد تایید سایر محققان برتر جهان نمی باشد. در نتیجه احتمال واقعی بودن آمار چهار به یک بسیار بیشتر است.برای کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره در زمینه کاردمانی ذهنی می توانید با مجموعه کلینیک خانه امید در تماس باشید.

اتیسم در دختران بیشتر است یا پسران

بد نیست در مورد آمار اتیسم در دختران بیشتر است یا پسران در ایران نیز صحبت کنیم. طبق آماری که از ایران در دسترس است نرخ ابتلای پسران به اتیسم در ایران نیز بیش از دختران می باشد. این آمار با آمار جهانی تطابق دارد و شیوع بالای این بیماری در پسران را هشدار می دهد. کودکانی که به اختلال اتیسم مبتلا هستند در سال اول زندگی تقریبا علامت خاصی از خود نشان نمی دهند و علائم این بیماری را از سال دوم نشان می دهند. اختلال در ارتباطات اجتماعی، مشکل در گفتار و تکلم و نقص توجه از علائم این بیماری می باشد که به مراتب در پسران بیشتر رویت می شود.

دلیل متفاوت بودن نرخ ابتلای دختران و پسران به اتیسم چیست

همانطور که گفته شد نرخ ابتلای دختران و پسران به اوتیسم یکسان نیست اما دلیل این تفاوت را در کجا می توان پیدا کرد؟ یکی از دلایل اصلی این تفاوت، متفاوت بودن ساختار مغز دختران و پسران است. طبق اسکن هایی که از مغز دختران و پسران برداشته شده است و با استفاده از تکنیک های هوش مصنوعی، دانشمندان به این نتیجه رسیده اند که تفاوت در ساختار مغزی دختران و پسران است که این آمار را متفاوت کرده.

هر چند که استتار نشانه ها و علائم بیماری در دختران نیز کار را برای دیاگنوز این بیماری دشوار کرده است اما تفاوت های عصبی و رفتاری بین دختران و پسران گواه خوبی برای متفاوت بودن نرخ ابتلا به اوتیسم است.برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه گفتار درمانی و آشنایی با روش های درمانی این موضوع می توانید با مجموعه کلینیک خانه امید در تماس باشید.

درمان زودهنگام بیشترین اثربخشی را دارد

بسیاری از کودکانی که اوتیسم در آن ها به سرعت تشخیص داده می شود می توانند به زندگی نرمال برگردند. یکی از مهمترین مشکلات کودکان مبتلا به اوتیسم مشکل در گفتار است. زمانی که مشکلات گفتاری کودک حل شود و بتواند به خوبی نیازها و منظور خود را بیان کند، دیگر عقب نخواهد ماند و این در حالی است که بی توجهی به این موضوع می تواند عواقب سنگینی داشته باشد.

اسکن مغز دختران و پسران مبتلا به اوتیسم و نتایج یافته ها

پژوهشگران بعد از اسکن گرفتن از مغز کودکان مبتلا به اوتیسم متوجه شدند که ریشه اصلی این بیماری در تفاوت های ساختاری مغز آن ها می باشد. استفاده از روش های آماری مبتنی بر علم روز و کمک گرفتن از تکنیک های یادگیری ماشین در این زمینه بسیار موثر بوده است. به طور کلی تحقیقات ثابت کرده اند که نرخ ابتلای پسران به اوتیسم بیش از دختران می باشد.

طبق تحقیقات انجام شده دررابطه با سوال اتیسم در دختران بیشتر است یا پسران این است که زنان دارای قشر مغزی ضخیم تری نسبت به مردان هستند و همین موضوع اثبات می کند که مردان مغز آسیب پذیرتری در برابر حملات اوتیسم دارند و به همین علت نرخ ابتلا به اوتیسم در آن ها بیشتر است.برای آشنایی بیشتر با روش های درمانی توانبخشی می توانید با مجموعه کلینیک خانه امید در تماس بوده و راهنمایی های مورد نیاز خود را دریافت کنید.

جهش ژنتیکی در کروموزوم X

یکی از دلایلی که می تواند سرنخ خوبی برای سوال اتیسم در دختران بیشتر است یا پسران  می توان گفت ابتلای بیشتر پسران به اوتیسم باشد، جهش ژنتیکی کروموزوم X در آن ها است. طبق آزمایش هایی که روی بیماران مبتلا به ASD یا همان اوتیسم صورت گرفته است، مشخص شده که یک درصد از این پسران دچار جهش ژنی در کروموزوم X بوده اند و اگر این جهش با اوتیسم در ارتباط باشد می توان به سرنخ قانع کننده ای برای بالا بودن نرخ ابتلا در پسران دست یافت.

آیا اوتیسم قابل درمان است

نکته ای که باید در موردسوال اتیسم در دختران بیشتر است یا پسران بگوییم این است که این بیماری قابل درمان نیست. اوتیسم نوعی اختلال رشدی، فیزیکی، ذهنی و رفتاری اجتماعی می باشد و به عنوان یک شرایط خاص قلمداد می شود. این بیماری حتی منشا شناخته شده و دقیقی نیز ندارد و اغلب تشخیص ها بر پایه احتمال است. اوتیسم با بزرگ شدن کودکان از بین نمی رود و ممکن است شدت آن افزایش نیز پیدا کند. بنابراین لازم است که هر چه سریع تر برای درمان اوتیسم در کودکان اقدام کنید تا جلوی علائم شدیدتر آن گرفته شود.

نتیجه گیری

همانطور که متوجه شدید نرخ ابتلای پسران به اوتیسم بیش از دختران می باشد. دلیل این تفاوت  این سوال اتیسم در دختران بیشتر است یا پسران را می توان در ریشه های ژنتیکی، بیولوژیکی و متفاوت بودن ساختار مغزی جستجو کرد. به طور کلی نرخ ابتلای پسران به اوتیسم چهار برابر دختران است که در نوع خود آمار کمی نیست.برای آشنایی بیشتر با روش های درمان بیش فعالی می توانید با مجموعه کلینیک خانه امید در تماس بوده و راهنمایی های مورد نیاز خود را دریافت کنید.

با این حال برخی محققان بر این باورند که دلیل این  اتیسم در دختران بیشتر است یا پسران ،تفاوت فاحش، تفاوت در متفاوت بودن الگوهای رفتاری و عصبی دختران و پسران و ظرافت های رفتاری دخترانه می باشد. هر چند که اسکن های مغزی چیز دیگر می گویند. تفاوت در ساختار مغز دختران و پسران نشان از آسیب پذیر بودن مغز پسران در برابر حملات اوتیسم دارد. در نتیجه می توان برای پاسخ به این سوال اتیسم در دختران بیشتر است یا پسران  میتوان اینطور گفت که با احتمال بالایی ابتلا به اوتیسم در پسران بیش از دختران است.

 

ارسال پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button50 درصد تخفیف (زنگ بزنید)

همین الان زنگ بزن و تخفیف رو بگیر