خبرنامه

آخرین دیدگاه‌ها

بایگانی ها

جدید ترین نوشته ها

بازی‌های فکری برای کودکان ۶ تا ۱۵ ساله
بازی‌های فکری برای کودکان ۶ تا ۱۵
  • 20 تیر 1403
دلایل ترس کودکان از مدرسه رفتن چیست
دلایل ترس کودکان از مدرسه رفتن چیست؟
  • 18 تیر 1403
نحوه ضدعفونی اسباب‌ بازی های کودک
نحوه ضدعفونی اسباب‌ بازی های کودک
  • 18 تیر 1403
ارتباط واکسیناسیون و اتیسم در کودکان

در رابطه با ارتباط واکسیناسیون و اتیسم در کودکان بارها این جمله را از دهان افراد مختلف شنیده ایم که می گویند؛ “مبادا به کودک تان واکسن بزنید! اوتیسمی می شود!” حقیقتا شنیدن این جمله آن هم از دهان افرادی که تخصصی در این زمینه ندارند نمی تواند قابل استناد باشد. اما این موضوع همیشه جای پرسش برای خانواده ها دارد؛

اینکه آیا ارتباط واکسیناسیون و اتیسم در کودکان واقعا ممکن است ؟ بسیاری از خانواده بعد از تولد فرزندشان در مورد واکسیناسیون او نگرانی هایی دارند. برخی از تزریق واکسن به نوزاد خودداری می کنند و برخی دیگر دائما مشغله های ذهنی در این باره دارند .

این موضوع برای مدت زمان زیادی است که مورد تحقیق و بررسی قرار دارد. پزشکان و محققان زیادی روی این موضوع پژوهش کرده اند و به دستاوردهای مهمی در این زمینه رسیده اند. اگر شما هم میخواهید بدانید که ارتباط واکسیناسیون و اتیسم در کودکان چیست در ادامه با ما همراه باشید .

ارتباط واکسیناسیون و اتیسم در کودکان؟

اگر بخواهیم پاسخ این پرسش را که ارتباط واکسیناسیون و اتیسم در کودکان است را بدهیم  با استناد به پژوهش های چندین و چند ساله محققان بدهیم باید بگوییم که خیر. تا کنون هیچ کدام از تحقیقات صورت گرفته در این زمینه نتیجه مبنی بر موثر بودن واکسن بر اتیسم را گزارش نداده اند. برای کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره در زمینه کاردمانی ذهنی می توانید با مجموعه کلینیک خانه امید در تماس باشید.

بنابراین در جواب سوال ارتباط واکسیناسیون و اتیسم در کودکان چیست؟ می توان گفت که هیچ ارتباطی بین واکسن زدن و اتیسم وجود ندارد. البته این چیزیست که علم تا به امروز بدان دست یافته. کشفیات بشر در حوزه دانش روز به روز در حال توسعه می باشد و همین موضوع باعث شده تا نتوان پرونده این موضوع را برای همیشه بست.

به همین دلیل زمانی که از عدم تاثیر ارتباط واکسیناسیون و اتیسم در کودکان سخن بر زبان می رانیم، منظورمان تا این لحظه است. تحقیقاتی که تا به امروز روی ارتباط واکسیناسیون و اتیسم در کودکان انجام شده اند این نتیجه را در پی داشته اند که هیچ ارتباطی بین این دو وجود ندارد. در آینده ممکن است پژوهش ها حرف تازه ای برای گفتن داشته باشند و پرده از راز جدیدی بردارند.

 

 بحث هایی پیرامون تاثیر واکسن سرخک، سرخجه، اوریون بر اتیسم

حدود 25 سال پیش بود که یکی از پژوهشگران انگلیسی تحقیقی مبنی بر تاثیر واکسن سرخک، سرخجه و اوریون براتیسم انجام داد. نتایج این پژوهش مثبت بود. در آن زمان شدت ابتلا به اتیسم در کودکان به اندازه امروز نبود بنابراین نرخ شیوع کمتری را از اتیسم شاهد بودیم. جامعه آماری که در طی تحقیقات گذشته در نظر گرفته می شد جامعه کوچکی بود و نتایج به دست آمده از این تحقیقات چندان قابل استناد نبودند.

در این تحقیق تنها 12 کودک مورد بررسی قرار گرفتند و نتایج این تحقیق نشان داد که تاثیر واکسن MMR بر اتیسم مثبت است. با این حال پیگیری های بعدی محققان با بالا رفتن نرخ اتیسم پرده از این راز برداشت که ارتباطی بین واکسیناسیون MMR و اتیسم وجود ندارد.

هر چند که اولین علائم اتیسم دقیقا همزمان با بازه ای از زمان است که این واکسن تزریق می شود. این بازه زمانی بین 2 تا 3 سالگی کودک است. با این حال طبق تحقیقات هیچ ارتباطی بین این دو وجود ندارد. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه گفتار درمانی و آشنایی با روش های درمانی این موضوع می توانید با مجموعه کلینیک خانه امید در تماس باشید.

ارتباط بین تیمروسال و اتیسم

نمنونه دیگری در پاسخ به سوال ارتباط واکسیناسیون و اتیسم در کودکان به گفته برخی منابع، تیمروسال می تواند ماده ای تاثیر گذار در بروز اتیسم باشد. اما تیمروسال چیست؟ تیمروسال ماده ای است که در واکسن ها استفاده می شود و هدف آن جلوگیری از رشد باکتری و قارچ در واکسن می باشد. تیمروسال حاوی مقداری جیوه می باشد و جیوه می تواند آثار مخربی روی عملکرد مغزی کودکان داشته باشد.

با این حال مقدار جیوه استفاده شده در تیمروزال به اندازه ای نیست که بتواند آسیب های مغزی و کلیوی ایجاد کند. تحقیقات اخیر ثابت کرده اند که تیمروزال موجود در واکسن ها نمی توانند منشا بروز اتیسم باشند. این موضوع یعنی ارتباط بین تیمروزال موجود در واکسن و اتیسم به شکل قوی از طرف آکادمی پزشکان آمریکا رد شده است. 

ارتباط بین حجم بالای واکسیناسیون در دو سال ابتدای زندگی و اتیسم

در اربطه با ارتباط واکسیناسیون و اتیسم در کودکان بایستی گفت که ، کودکان در دو سال نخست از زندگی بیش از 25 تزریق واکسن دریافت می کنند. این موضوع در بسیاری از مواقع والدین را در مورد آسیب های مغزی نگران می کنند.

بسیاری از والدین تصور می کنند که این حجم از مواد شیمیایی که در سال های اولی زندگی به کودک تزریق می شود می تواند برای او آسیب زننده باشد. والدین تصور می کنند که مبادا این حجم از تزریق موجب شود تا کودک به اتیسم و اختلالات ذهنی مبتلا گردد.

با این حال تحقیقاتی که در رابطه با ارتباط واکسیناسیون و اتیسم در کودکان صورت گرفته است که  ثابت کردند  در این مورد نیز هیچ ارتباطی بین حجم واکسن های تزریق شده و اتیسم وجود ندارد. بنابراین نمی توان حجم بالای واکسن های تزریق شده به کودک را دلیلی برای اتیسم دانست. برای آشنایی بیشتر با روش های درمانی توانبخشی می توانید با مجموعه کلینیک خانه امید در تماس بوده و راهنمایی های مورد نیاز خود را دریافت کنید.

آیا واکسیناسیون زنان باردار موجب اتیسم می شود؟

در بسیاری از مواقع زنان باردار از این بابت نگرانی هایی دارند که نکند ارتباط واکسیناسیون و اتیسم در کودکان که برخی از مردم در مورد آن صحبت میکنند حقیقت داشته باشد . به عنوان مثال واکسن آنفولانزا که در برخی برهه های خاص تزریق آن ها از الزامات است آیا می توانند باعث بروز اتیسم در کودک شود؟ این موضوع در مورد واکسن کرونا نیز صادق بود.

در زمانی که همگان مجبور به تزریق واکسن کرونا بودند مادران باردار از بابت سلامت جنین خود و عدم ابتلای او به اتیسم نگرانی هایی داشتند. طبق آخرین تحقیقات صورت گرفته هیچ ارتباطی بین واکسیناسیون مادران باردار و ابتلا به اتیسم در کودکان وجود ندارد.

معمولا اطلاعات نادرست در شبکه های اجتماعی باعث بروز این تفکر غلط در مادران باردار می شود. تزریق واکسن آنفولانزا در مادران باردار منجر به ایمنی مادر و نوزاد با هم می شود. بنابراین نباید تزریق آن را بی اهمیت انگاشت.

باورهای غلط زیادی در ارتباط با رابطه بین تزریق واکسن و ابتلا به اتیسم وجود دارد که تقریبا تمام آن ها تا به این لحظه مردود شده است. موارد زیادی می توانند باعث بروز اتیسم شوند. برای آشنایی بیشتر با روش های درمان بیش فعالی می توانید با مجموعه کلینیک خانه امید در تماس بوده و راهنمایی های مورد نیاز خود را دریافت کنید.

از جمله این موارد می توان به سن پدر و مادر، عفونت مادر در دوران بارداری، مصرف داروهای ضد افسردگی، کمبود وزن شدید نوزاد، عدم دریافت اسید فولیک کافی توسط مادر، قرار گرفتن در محیط های آلوده و ویروس ها اشاره کرد. در این بین واکسیناسیون بی تاثیر است.

ارسال پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button50 درصد تخفیف (زنگ بزنید)

همین الان زنگ بزن و تخفیف رو بگیر