خبرنامه

آخرین دیدگاه‌ها

بایگانی ها

جدید ترین نوشته ها

بازی‌های فکری برای کودکان ۶ تا ۱۵ ساله
بازی‌های فکری برای کودکان ۶ تا ۱۵
  • 20 تیر 1403
دلایل ترس کودکان از مدرسه رفتن چیست
دلایل ترس کودکان از مدرسه رفتن چیست؟
  • 18 تیر 1403
نحوه ضدعفونی اسباب‌ بازی های کودک
نحوه ضدعفونی اسباب‌ بازی های کودک
  • 18 تیر 1403
بازی درمانی برای تقویت گفتار کودک

بازی درمانی برای تقویت گفتار کودک بسیار موثر است، زمان نرمال برای به حرف آمدن کودکان می تواند متفاوت باشد. با این حال برخی کودکان به دلیل اختلالات رشدی عصبی دیرتر به حرف می آیند و یا در گفتار و تکلم دچار مشکل هستند. به عنوان مثال کودکان مبتلا به اتیسم و اختلال یادگیری معمولا در گفتار با مشکل مواجه می شوند.

در این راستا بازی های مختلفی طراحی شده است که منجر به حرف زدن کودک می شود. البته نباید از اسباب بازی ها انتظار معجزه داشت. بی شک اگر تعدادی لگوی پلاستیکی در مقابل کودک قرار دهید این لگوها منجر به حرف زدن کودک نمی شوند. پس چه باید کرد؟ در ادامه با ما همراه باشید تا در مورد بازی درمانی برای تقویت گفتار کودک صحبت کنیم.

بازی برج هوش، موثر در گفتار درمانی

درخصوص بازی درمانی برای تقویت گفتار کودک باید گفت بازی برج هوش یکی از محبوب ترین بازی هایی می باشد که کودکان علاقه مند به انجام آن هستند. این بازی شامل تعدادی ظروف کوچک و بزرگ می شود که به ترتیب درون هم جای می گیرند.

در طی این بازی کودک با مفاهیمی چون کوچکتر، بزرگتر، درون، بیرون، روی، بالای، زیر، پر و خالی آشنا می شود. آموزش رنگ ها، آموزش مهارت شمردن، آموزش آنالیز ابعادی و مهارت های حرکتی ظریف در طی این بازی تقویت می شوند.

خوب است که روی این ظروف تصاویری از حیوانات یا میوه ها وجود داشته باشد و شما با بیان نام میوه ها و حیوانات از کودک بخواهید که ظروف را درون هم جای دهد. برای کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره در زمینه کاردمانی ذهنی می توانید با مجموعه کلینیک خانه امید در تماس باشید.

مخفی کردن جایزه زیر لیوان ها

از دیگر بازی هایی که در بازی درمانی برای تقویت گفتار کودک اجرا می شود بازی مخفی کردن جایزه زیر لیوان های خالی است. در این بازی کودک حواس بینایی خود را به کار می گیرد تا مسیر جابجایی لیوان ها را بررسی کند. او با اشاره به لیوانی که جایزه در زیر آن مخفی شده می تواند لیوان را از جای بردارد و جایزه را مشاهده کند.

شما می توانید در هر بار مخفی کردن جایزه زیر لیوان ها، از عروسک های کوچک مانند عروسک حیوانات استفاده کنید و از کودک بخواهید بعد از به زبان آوردن نام عروسک، جایزه اش را بگیرد. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه گفتار درمانی و آشنایی با روش های درمانی این موضوع می توانید با مجموعه کلینیک خانه امید در تماس باشید.

شعر خواندن

شعر خواندن یکی از تکنیک های بازی درمانی برای تقویت گفتار کودک می باشد. کودکان عاشق شعر خواند هستند به ویژه اگر شعر با آهنگ و موزیک همراه شود. شما می توانید همراه کودک تان شعرهای کودکانه را تمرین کنید و او را تشویق به حفظ کردن اشعار نمایید. برای آشنایی بیشتر با روش های درمانی توانبخشی می توانید با مجموعه کلینیک خانه امید در تماس بوده و راهنمایی های مورد نیاز خود را دریافت کنید.

بازی بیست سوالی راه بیندازید

یکی از بازی های جذابی که در بازی درمانی برای تقویت گفتار کودک منجر به تقویت مهارت گفتاری کودک می شود، بیست سوالی است. شما می توانید یک بازی بیست سوالی با کودک تان راه بیندازید و در طی این بازی چند شی را در نظر بگیرید که پاسخ اصلی معماست.

کودک شما با پرسش های پی در پی میتواند به جواب نهایی برسد. این بازی کلامی می تواند تاثیر فوق العاده ای در مهارت گفتاری کودک داشته باشد.

بازی خریدار و فروشنده

یکی دیگر از بازی هایی که در بازی درمانی برای تقویت گفتار کودک انجام می شود بازی خریدار و فروشنده است. در این بازی شما نقش خریدار را بازی می کنید و کودک تان نقش فروشنده را به عهده دارد. البته این نقش ها می تواند جابجا شود.

مکالماتی که بین شما در طی بازی رد و بدل می شود می تواند تاثیری عالی در مهارت گفتاری کودک تان داشته باشد. برای آشنایی بیشتر با روش های درمان بیش فعالی می توانید با مجموعه کلینیک خانه امید در تماس بوده و راهنمایی های مورد نیاز خود را دریافت کنید.

بازی تقلید صدای حیوانات

یکی از بازیهایی که در بازی درمانی برای تقویت گفتار کودک انجام می شود بازی تقلید صدای حیوانات نوع دیگری از بازی هایی است که شما می توانید آن را با کودک تان انجام دهید. انجام این بازی کودک را تشویق به فکر کردن و استفاده از حنجره می کند.

به کارگیری قوه خلاقیت دراین بازی نقش زیادی در تقویت مهارت گفتاری کودک دارد. شما می توانید صدای برخی حیوانات را تقلید کنید و از کودک تان بخواهید که نام حیوانات را به زبان بیاورد و یا عکس این اتفاق رخ دهد.

بازی با لگوهای رنگی

از دیگر بازی هایی که در بازی درمانی برای تقویت گفتار کودک اجرا می شود می توان به بازی با لگوها اشاره کرد. لگوها دارای رنگ های مختلفی هستند. 

شما می توانید طی ساخت خانه یا اشکال هندسی دیگر از کودک بخواهید که نام رنگ هر لگو را بیان کند. این لگوها همچنین می توانند حک شده با اعداد مختلف باشند. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه درمان توجه و تمرکز و آشنایی با روش های درمانی این موضوع می توانید با مجموعه کلینیک خانه امید در تماس باشید.

در نتیجه می توانید از کودک بخواهید تا شماره هر لگو را بیان کند. در طی بازی با لگوها می توان انواع رنگ ها، شماره ها، موقعیت ها، اشکال هندسی و مفاهیمی مانند کوچکتر و بزرگتر را به کودک آموزش داد. در طی بازی با لگو، کودک مهارت هماهنگی بین دست و چشم ها را پیدا می کند و قادر به برقراری ارتباط با همبازی های دیگر خواهد بود.

توپ بازی با همسالان

بازی دیگری که در بازی درمانی برای تقویت گفتار کودک انجام می شود توپ بازی با همسالان است که یکی از بازی های ساده اما متداول می باشد و در روند گفتار درمانی اجرا می شود.

در طی این بازی، کودک توانایی همکاری و همراهی با همبازی های دیگرش را پیدا می کند. شوت کردن توپ، قل دادن توپ و پرتاب کردن توپ از جمله مهارت هایی است که در طی این بازی می آموزد. در طی توپ بازی می توانید از توپ هایی با رنگ های مختلف استفاده کنید.

بازی با تلفن اسباب بازی

در ادامه مبحث بازی درمانی برای تقویت گفتار کودک باید گفت که از دیگر بازی درمانی ها برای تقویت گفتار کودک می توان به بازی با تلفن های اسباب بازی اشاره کرد. تلفن برای کودک دارای جذابیت زیادی می باشد. بسیاری از کودکان در دوران کودکی با در دست گرفتن گوشی تلفن و قرار دادن آن در کنارگوش خود وانمود به صحبت با تلفن می کنند.

این بازی منجر به رشد مهارت های گفتاری کودک می شود. شما نیز می توانید همزمان با کودک تان یک تلفن اسباب بازی در دست بگیرید و وانمود کنید که در حال صحبت کردن با او هستید. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه سنجش مدرسه و آشنایی با روش های درمانی این موضوع می توانید با مجموعه کلینیک خانه امید در تماس باشید.

بازی درمانی برای تقویت گفتار کودک

در این مطلب گفتیم که برای بازی درمانی برای تقویت گفتار کودک باید مشارکت موثر با او داشته باشید. شما باید زمان مشخصی را برای بازی با کودک تان در نظر بگیرید و در طی این زمان تمام حواس خود را معطوف به او کنید.

کنار گذاشتن گوشی همراه و پرهیز از تماشای تلویزیون در طی بازی با کودک می تواند باعث افزایش تمرکز شما شود. در نتیجه زمانی بازی درمانی در گفتار کودک موثر خواهد بود که شما نیز مشارکت فعالانه داشته باشید.

ارسال پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button50 درصد تخفیف (زنگ بزنید)

همین الان زنگ بزن و تخفیف رو بگیر