در رابطه با تاثیرات گفتاردرمانی در اتیسم اینگونه بیان میکنیم که ،کودکان مبتلا به اتیسم اغلب علاقه ای به بیرون آمدن از لاک خود ندارند. در واقع بیماری اتیسم را به نوعی اختلال درخودماندگی نیز می نامند. دلیل این موضوع چیزی نیست جز انزوا طلبی کودکان مبتلا به اتیسم. از این رو لازم است که تکنیک های گفتاردرمانی روی این کودکان اجرا شود تا تاثیرات گفتاردرمانی در اتیسم باعث بهبود زندگی این کودکان گردد .
به واسطه تکنیک های گفتار درمانی می توان اقدام به بهبود گفتار و ارتباطات اجتماعی این کودکان نمود. بیان نظرات، به زبان آوردن درخواست ها، ایجاد ارتباط کلامی با دیگران و تعامل با اجتماع از مزایای گفتار درمانی در کودکان مبتلا با اتیسم می باشد. در ادامه با ما همراه باشید تا تاثیرات گفتاردرمانی در اتیسم را بررسی کنیم .
بهبود روابط خانوادگی و اجتماعی کودکان مبتلا به اتیسم با گفتار درمانی
یکی از مهمترین تاثیرات گفتاردرمانی در اتیسم ، بهبود روابط خانوادگی و اجتماعی این افراد می باشد. گفتار درمانی کمک می کند تا کودکان مبتلا به اتیسم بتوانند ارتباط بهتری با خانواده خود داشته باشند و از طریق بیان نظرات و خواسته های خود، تنش و اضطراب کمتری را تجربه کنند. برای کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره در زمینه کاردمانی ذهنی می توانید با مجموعه کلینیک خانه امید در تماس باشید.
گفتار درمانی لزوما بر ارتباطات کلامی متمرکز نیست
یکی از نکات مهمی که در ارتباط با تاثیرات گفتاردرمانی در اتیسم باید بدانید این است که گفتار درمانی لزوما بر ارتباطات کلامی متمرکز نیست. در واقع این تکنیک توانبخشی روی انواع مهارت های ارتباطی کلامی و غیر کلامی متمرکز می باشد.
در گفتار درمانی تلاش بر این است تا موانع ارتباطی از میان برداشته شود. در نتیجه فرد مبتلا به اتیسم می تواند در محیط هایی مانند خانه، مدرسه و اجتماع و محل کار ارتباطات موثری با دیگران داشته باشد. گفتار درمانی در مورد برخی افراد مبتلا به اتیسم به شکل برقراری ارتباط در قالب اشاره، نوشتن و نقاشی کردن نمود پیدا می کند.
آیا کودکان مبتلا به اتیسم توانایی حرف زدن دارند؟
شدت اختلال اتیسم و علائم آن در این طیف گسترده متفاوت است. در نتیجه افراد مبتلا به اتیسم ویژگی ها و علائم متفاوتی از خود نشان می دهند. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه گفتار درمانی و آشنایی با روش های درمانی این موضوع می توانید با مجموعه کلینیک خانه امید در تماس باشید.
برخی از کودکان مبتلا به اتیسم قادر به حرف زدن نیستند و صرفا صداهای بی معنا از خود تولید می کنند در گفتار درمانی به این کودکان کمک داده می شود تا بتوانند کلمات معنا دار را ادا کنند و شیوه برقراری ارتباط به واسطه کلام و یا اشاره را بیاموزند.
برخی کودکان اتیسم نیز توانایی حرف زدن دارند با این حال در ترکیب کلمات و جمله سازی دچار مشکل می شوند و نمی توانند از کلمات درست در موقعیت های مناسب استفاده کنند. به واسطه گفتار درمانی می توان مشکلات مربوط به این کودکان را برطرف نمود.
تقویت مهارت شنیداری در گفتار درمانی افراد مبتلا به اتیسم
یکی از مهمترین نکاتی که در مورد تاثیرات گفتاردرمانی در اتیسم باید بدانید این است که این تکنیک روی مهارت شنیداری تمرکز ویژه ای دارد. تا زمانی که فرد نتواند به صحبت های دیگران به خوبی گوش کند، قادر به حرف زدن نخواهد بود.
بنابراین فرد مبتلا به اتیسم برای اینکه بتواند قادر به حرف زدن باشد، باید قبل از هر چیز مهارت پردازش شنیده ها را یاد بگیرد تا ارتباطی موثر با دیگران ایجاد کند. برای آشنایی بیشتر با روش های درمانی توانبخشی می توانید با مجموعه کلینیک خانه امید در تماس بوده و راهنمایی های مورد نیاز خود را دریافت کنید.
رفع مشکلات نوشتاری در تکنیک گفتار درمانی افراد مبتلا به اتیسم
بسیاری از افراد مبتلا به اتیسم قادر به هجی کردن کلمات نیستند. این افراد به اختلال یادگیری مبتلا هستند و می توان از نوشتار به جای حرف زدن برای این افراد استفاده کرد. در نتیجه یکی از تاثیرات گفتاردرمانی در اتیسم این است که شیوه نوشتار را به افراد مبتلا به اتیسم آموزش دهد. در نتیجه افراد مبتلا به اتیسم قادر به برقراری ارتباط خواهند بود.
تمرکز روی مهارت آنالیز و محاسبه در گفتار درمانی
شاید تصور کنید که اختلال در مهارت ریاضی چه ربطی به گفتار دارد؟ این در حالی است که مهارت های انسانی همچون یک زنجیره به هم متصل هستند و جدا از هم نمی باشند. آن دسته از بیماران مبتلا به اتیسم که قادر به حرف زدن نیستند معمولا مهارت محاسبه ضعیفی دارند. آن ها قادر به درک و آنالیز ریاضی نیستند.
در حالی که رفع این اختلال تاثیر فوق العاده ای در بهبود گفتار آن ها خواهد داشت. یکی از تاثیرات گفتاردرمانی در اتیسم رفع اختلال محاسبه می باشد، بنابراین گفتار درمانگران تمرکز خاصی روی مهارت ریاضی این افراد دارند. برای آشنایی بیشتر با روش های درمان بیش فعالی می توانید با مجموعه کلینیک خانه امید در تماس بوده و راهنمایی های مورد نیاز خود را دریافت کنید.
تاثیر گفتار درمانی در استدلال
یکی دیگر از مهارت هایی که در گفتار درمانی روی آن مانور داده می شود، مهارت استدلال است. افراد مبتلا به اتیسم معمولا در قضاوت کردن و نتیجه گیری ضعیف هستند. این موضوع به عهده گفتار درمانگران است که بتوانند از تاثیرات گفتاردرمانی در اتیسم بهره گرفته و مهارت استدلال را در این افراد تقویت کنند.
گفتاردرمانی به تقویت حافظه کمک می کند
از جمله تاثیرات گفتاردرمانی در اتیسم می توان به تقویت حافظه اشاره کرد. افراد مبتلا به اتیسم بعد از یادگیری هر مطلب جدید آن را به حافظه می سپارند و اینگونه سیستم حافظه آن ها تقویت می شود. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه درمان توجه و تمرکز و آشنایی با روش های درمانی این موضوع می توانید با مجموعه کلینیک خانه امید در تماس باشید.
افراد مبتلا به اتیسم معمولا در حافظه مشکل دارند و توانایی به خاطر سپردن دستورات را ندارند. در نتیجه اگر جملات چندی بخشی به آن ها بگویید قادر به انجام دادن آن نخواهند بود. از تاثیرات گفتاردرمانی در اتیسم این است که روی حافظه فرد مبتلا به اتیسم مانور داده می شود تا این افراد بتوانند توانایی دستور پذیری بهتری داشته باشند.
تاثیرات گفتاردرمانی در اتیسم
از جمله اهداف گفتار درمانی می توان به توانایی جمله سازی، بیان نظرات، بهبود زبان بدن، انعطاف پذیری بیشتر در جمله سازی، تنظیم تن صدا، استفاده صحیح از گرامر و خواندن و نوشتن اشاره کرد. به واسطه تاثیرات گفتاردرمانی در اتیسم می توان افراد مبتلا به اتیسم را با جامعه آشتی داد و شرایط را برای زندگی آن ها ساده تر نمود.
تاثیرات گفتاردرمانی در اتیسم در سنین پایین به مراتب بیشتر از سنین بالا می باشد. بنابراین اگر می خواهید گفتار درمانی افراد مبتلا به اتیسم را آغاز کنید بهتر است این کار را در سن پایین انجام دهید. در سن پایین افراد دارای پلاستیسیتی بیشتری در مغز هستند و قدرت یادگیری آن ها بیشتر است. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه سنجش مدرسه و آشنایی با روش های درمانی این موضوع می توانید با مجموعه کلینیک خانه امید در تماس باشید.
البته مغز افراد بزرگسال نیز توانایی یادگیری دارد با این حال قدرت و پتانسیل یادگیری در سنین پایین به مراتب بیشتر می باشد. از جمله مزایا و تاثیرات گفتاردرمانی در اتیسم می توان به توانایی تعامل با جامعه، بیان نظرات، بیان درخواست ها و ارتباط موثر اشاره کرد. همین موضوع می تواند زمینه ساز پیشرفت این افراد در زندگی باشد.