خبرنامه

آخرین دیدگاه‌ها

بایگانی ها

جدید ترین نوشته ها

بازی‌های فکری برای کودکان ۶ تا ۱۵ ساله
بازی‌های فکری برای کودکان ۶ تا ۱۵
  • 20 تیر 1403
دلایل ترس کودکان از مدرسه رفتن چیست
دلایل ترس کودکان از مدرسه رفتن چیست؟
  • 18 تیر 1403
نحوه ضدعفونی اسباب‌ بازی های کودک
نحوه ضدعفونی اسباب‌ بازی های کودک
  • 18 تیر 1403
دیر صحبت کردن کودکان اتیسم

 دراین مطلب سعی داریم درباره موضوع دیر صحبت کردن کودکان اتیسم بپردازیم.والدین همواره از شنیدن اولین کلماتی که کودک به زبان می آورد ذوق زده می شوند. برای مادران و پدران بسیار شیرین و دلچسب است که کودک اولین کلمات زندگی اش را به زبان بیاورد و آن ها را صدا کند.

اما این شیرینی گاه به تلخی تبدیل می شود. برخی پدران و مادران به رغم تلاش هایی که می کنند هیچ بازخوردی از کودک دریافت نمی کنند. کودک آن ها لب به سخن نمیگشاید و هیچ چیز نمی گوید. این موضوع تا حد زیادی نگران کننده است. می پرسید چرا؟ می توان گفت این ازنشانه های دیر صحبت کردن کودکان اتیسم است.

درست است؛ دیر صحبت کردن کودکان اتیسم و تمایل به دیر صحبت کردن کودکان اتیسم از نشانه های اوتیسم می باشد. در این مطلب قرار است به این موضوع بپردازیم. پس تا انتها با ما همراه باشید. 

ناتوانی در دیر صحبت کردن کودکان اتیسم

یکی از مشخصه های اصلی دیر صحبت کردن کودکان اتیسم ناتوانی در برقرار ارتباط است. عدم توانایی در سخن گفتن و یا دیر لب به سخن گشودن نیز به نوعی زیرمجموعه  دیر صحبت کردن کودکان اتیسم می باشد.

دیر صحبت کردن کودکان اتیسم  همواره یک مسئله جدی و نگران کننده برای خانواده آن ها می باشد. به همین دلیل است که باید گفتار درمانی کودکان مبتلا به اوتیسم را در اسرع وقت شروع کنید.برای آشنایی بیشتر با روش های درمانی توانبخشی می توانید با مجموعه کلینیک خانه امید در تماس بوده و راهنمایی های مورد نیاز خود را دریافت کنید.

چه تعداد ازکودکان مبتلا به اوتیسم مشکلات گفتاری دارند

مشکلات گفتاری و عدم تکلم در برخی کودکان اوتیسم با شدت بیشتری بروز پیدا می کند. در واقع طبق تحقیقات انجام شده از هر سه کودک مبتلا به اوتیسم، یک کودک توانایی برقراری ارتباط کلامی و آواسازی را ندارد. این کودکان معمولا تمایلی به صحبت کردن ندارند و به جای حرف زدن گریه می کنند و یا جیغ می کشند. تولید صداهای نامفهوم، ادای آواها به شکلی عجیب و داشتن لحن نامفهوم نیز از دیگر ویژگی های کودکان مبتلا به اوتیسم با اختلال در گفتار می باشد.

چگونه می توان متوجه اختلال در تکلم کودک مبتلا به اوتیسم شد

زمانی که کودک شما به سن پیش بینی شده برای سخن گفتن رسیده باشد اما هنوز قادر به بیان جملات و کلمات با آوای صحیح نباشد، احتمال زیادی وجود دارد که تاخیر در تکلم او نشانه ای از دیر صحبت کردن کودکان اتیسم باشد. برخی کودکان توانایی زبانی بیشتری دارند و زودتر به سخن گفتن می آیند در حالی که برخی دیگر با سرعت کمتری سخن می گویند.

بنابراین باید سرعت رشد کودک را نیز در این تشخیص ملاک قرار داد. تاخیر دردیر صحبت کردن کودکان اتیسم معمولا با مشکلات شنوایی، اختلالات روانشناختی دیگر مانند سندروم داون و عدم برقراری ارتباط با دیگران و نقص توجه همراه است. اگر کودک شما بعد از 2 سالگی همچنان قادر به سخن گفتن نبود، احتمالا با تاخیر در تکلم مواجه شده است و باید نگران شوید.

سن نرمال برای حرف زدن چه سنی است

سن نرمال برای حرف زدن بین 1 تا 1.5 سالگی است. تا 2 سالگی کودک قادر است کلمات ساده را بیان کند و بین 3 تا 4 سالگی قادر به قصه گویی می باشد. اگر کودک شما تا این سن نتوانست مهارت های زبانی قابل قبولی از خود بروز دهد می توان گفت که با تاخیر در تکلم روبرو شده است که از نشانه های اوتیسم می باشد.

تاثیر منفی دیر صحبت کردن کودکان اوتیسم بر ارتباطات اجتماعی آنها

یکی از اثرات منفی دیر صحبت کردن کودکان اتیسم ، تاثیرات منفی است که بر ارتباطات اجتماعی آن ها اعمال می شود. عدم توانایی در بیان نیازها، خواسته ها و نظرات ممکن است باعث پرخاشگری و عصبانی شدن این کودکان شود. کودکان مبتلا به اوتیسم که با تاخیر در گفتار مواجه هستند باید تحت درمان های ویژه همچون گفتار درمانی و رفتاردرمانی قرار گیرند.

آیا تاخیر در تکلم لزوما نشانه ای از اوتیسم است

تاخیر در تکلم در بین کودکان مرسوم می باشد اما همیشه نشانه اوتیسم نیست. این را هم باید بگوییم که تمام کودکان مبتلا به اوتیسم با تاخیر در تکلم مواجه نیستند. تاخیر در گفتار می تواند دلایل مختلفی داشته باشد.برای آشنایی بیشتر با روش های درمان بیش فعالی می توانید با مجموعه کلینیک خانه امید در تماس بوده و راهنمایی های مورد نیاز خود را دریافت کنید.

به عنوان مثال اختلال در شنوایی یکی از دلایل دیر سخن گفتن است. کودکانی که در شنوایی مشکل دارند به این دلیل که صدایی از محیط بیرون نمی شوند معمولا دیر به سخن می آیند و در برقراری ارتباط مشکل دارند. از دیگر کودکانی که تاخیر در تکلم دارند می توان به کودکان ناتوان ذهنی اشاره کرد که با مشکلاتی چون دیسلکسیا مواجه هستند.

مسائل روانی و اجتماعی نیز ممکن است روی تکلم کودک تاثیر گذار باشد و باعث شود که کودک دیر به سخن گفتن بیاید. شرایط آشفته خانواده و داشتن والدین بی مهر می تواند زمینه ساز این مشکل شود. بنابراین تاخیر در تکلم همیشه نشانه ای از اوتیسم نیست و تمام کودکان مبتلا به اوتیسم نیز دچار تاخیر در تکلم نیستند.

تاثیرات تاخیر در گفتار در کودکان اوتیسم چیست

از جمله مشکلاتی که تاخیر در گفتار برای دیر صحبت کردن کودکان اتیسم رقم می زند می توان به منزوی شدن کودک، پرخاشگری کودک و رفتارهای ناهنجار اشاره کرد. کودک به دلیل اینکه نمی تواند نیازها و خواسته های خود را بیان کند عصبی می شود و پرخاشگری می کند.

این کودکان در تحصیل دچار مشکل می شوند و در همبازی شدن با همسن و سال های خود به چالش می خورند. تشخیص هر چه سریع تر این موضوع می تواند از روند رشد آن جلوگیری کند.برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه درمان توجه و تمرکز و آشنایی با روش های درمانی این موضوع می توانید با مجموعه کلینیک خانه امید در تماس باشید.

نتیجه گیری

راه های مختلفی برای درمان تاخیر گفتار وجود دارد که از جمله آن ها می توان به تکنیک های گفتار درمانی اشاره کرد. متخصصین آسیب شناسی گفتار و زبان می توانند راهکارهای عملی و خوبی برای درمان این معضل ارائه دهند.برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه سنجش مدرسه و آشنایی با روش های درمانی این موضوع می توانید با مجموعه کلینیک خانه امید در تماس باشید.

متخصصین شنوایی سنجی، روانشناسان و روانپزشکان نیز می توانند در چرخه درمان کودکان اوتیسم دخیل باشند. ریشه اصلی تاخیر در گفتار زمانی که مشخص شود، در نظر گرفتن راهکارهای اصولی برای درمان نیز میسر خواهد بود. گفتار درمانگران با در نظر گرفتن استراتژی های مخصوص، به کودک شما در برقراری ارتباط کمک می کنند. شما نیز لازم است که به عنوان والدین کودک در این پروسه همراهی و همکاری لازم را داشته باشید تا بهترین نتیجه حاصل شود.

ارسال پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button50 درصد تخفیف (زنگ بزنید)

همین الان زنگ بزن و تخفیف رو بگیر