خبرنامه

آخرین دیدگاه‌ها

بایگانی ها

جدید ترین نوشته ها

بازی‌های فکری برای کودکان ۶ تا ۱۵ ساله
بازی‌های فکری برای کودکان ۶ تا ۱۵
  • 20 تیر 1403
دلایل ترس کودکان از مدرسه رفتن چیست
دلایل ترس کودکان از مدرسه رفتن چیست؟
  • 18 تیر 1403
نحوه ضدعفونی اسباب‌ بازی های کودک
نحوه ضدعفونی اسباب‌ بازی های کودک
  • 18 تیر 1403
نکاتی در مورد فلج مغزی

هر پدر و مادری آرزو دارد که در زمان تولد فرزندش، کودکی سالم را در آغوش او بگذارند. سلامت مغزی و ذهنی کودکان بیش از هر چیز دیگری دارای اهمیت می باشد. فلج مغزی یکی از اختلالات نورولوژیک می باشد که منجر به از دست رفتن توان مدیریت حالات بدنی، حفظ تعادل، کنترل عضلات، حرکات و هماهنگی بین اعضای بدن می شود. در اینجا به نکاتی در مورد فلج مغزی اشاره می کنیم.

از جمله عواملی که در بروز فلج مغزی می توانند موثر باشد می توان به آسیب یاخته های مغزی، رشد نیافته بودن مغز و ضربه شدید به مغز اشاره کرد. برای کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره در زمینه کاردمانی ذهنی می توانید با مجموعه کلینیک خانه امید در تماس باشید.

دانستن هر چه بیشتر نکاتی در مورد فلج مغزی در ارتباط با این اختلال باعث آگاهی بیشتر در ارتباط با شیوه برخورد صحیح و آموزش این افراد خواهد شد. در ادامه 9 نکته ای که باید در مورد فلج مغزی بدانید را مطرح کرده ایم. برای دانستن این نکات با ما همراه شوید.

شدت و علائم فلج مغزی در افراد متفاوت است

یکی از مهمترین نکاتی در مورد فلج مغزی که باید بدانید این است که شدت و علائم این اختلال در هر فرد متفاوت است. برخی کودکان فلج مغزی توانایی راه رفتن، حرف زدن، کنترل اعمال و حرکات بدن و حفظ تعادل را ندارند در حالی که برخی دیگر علائمی مانند صرع، لرزش دست ها، اختلال در تنفس و مشکلات گوارشی را از خود نشان می دهند.

دلایل بروز فلج مغزی مادرزادی و غیر مادرزادی هستند

نکته مهم دیگری که باید در مورد فلج مغزی بدانید منشا این اختلال است. اختلال فلج مغزی اساسا به چه دلیلی رخ می دهد؟ این اختلال می تواند دلایل مختلفی داشته باشد. یکی از ریشه های فلج مغزی، عوامل مادرزادی است. مورد دیگری از نکاتی در مورد فلج مغزی عوامل غیر مادرزادی مرتبط با آسیب های مغزی در حین زایمان می باشد.

عواملی مانند زایمان زودرس، کم وزن بودن شدید نوزاد، خونریزی مغزی، عدم سازگاری گروه خونی نوزاد و مادر، ایجاد لخته خون در مغز، عدم اکسیژن رسانی به نوزاد، عوامل ژنتیکی، یرقان شدید و مصرف دارو توسط مادر می تواند زمینه ساز اختلال فلج مغزی شود. در کنار این موارد باید از عوامل ژنتیکی نیز یاد کرد که تاثیر زیادی بر این اختلال دارند.

تشخیص فلج مغزی در دوران بارداری ممکن نیست

یکی از سوالاتی که مادران باردار درباره نکاتی در مورد فلج مغزی زیاد می پرسند این است که آیا می توان فلج مغزی را در جنین تشخیص داد؟ در پاسخ باید بگوییم که خیر. تشخیص این اختلال در جنین ممکن نیست.

این اختلال ریشه ای مبهم برای پزشکان و متخصصان دارد با این حال برخی راهکارها می تواند احتمال ابتلا به این اختلال را کاهش دهد. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه گفتار درمانی و آشنایی با روش های درمانی این موضوع می توانید با مجموعه کلینیک خانه امید در تماس باشید.

چکاپ کامل مادر در حین بارداری، عدم استعمال دخانیات و الکل در دوران بارداری، مشورت با پزشک قبل از مصرف دارو، واکسیناسیون به موقع کودک و دور نگه داشتن اشیاء خطرناک از سر نوزاد و مراقبت دائمی از نوزاد تازه متولد شده همگی می توانند راهکارهایی برای جلوگیری از ابتلای کودک به فلج مغزی باشند.

تشخیص زودهنگام فلج مغزی روند بهبود را تسریع می کند

تشخیص فلج مغزی در سنین پایین کمک می کند تا روند بهبود کودک با سرعت بیشتری انجام شود. هر چند که هیچ شیوه درمان قطعی برای فلج مغزی وجود ندارد اما می توان برای کاهش علائم اقدام نمود.

در نکاتی در مورد فلج مغزی باید توجه داشت که این بیماری متاسفانه مادام العمر است و می توان به واسطه تکنیک هایی چون توانبخشی، گفتار درمانی، کاردرمانی، دارو درمانی، جراحی و استفاده از اسپلینت ها اوضاع کودک را بهبود بخشید.

توصیه دارو درمانی زمانی که روش های غیر دارویی موثر واقع نشوند

دارو درمانی کودکان فلج مغزی زمانی توصیه می شود که روش های غیر دارویی موثر واقع نشده باشند. کاردرمانی، گفتار درمانی، استفاده از ابزارهای حرکتی و فیزیوتراپی از جمله روش های غیر دارویی هستند و این نیز نمونه ای از نکاتی در مورد فلج مغزی است .

داروهایی که برای کودکان فلج مغزی تجویز می شود اغل برای کاهش حرکات بدنی ناخواسته و درمان اسپاسم ها می باشد. برای آشنایی بیشتر با روش های درمانی توانبخشی می توانید با مجموعه کلینیک خانه امید در تماس بوده و راهنمایی های مورد نیاز خود را دریافت کنید.

نکاتی در مورد فلج مغزی

برای نکاتی در مورد فلج مغزی اینگونه بیان میکنیم که فلج مغزی دارای انواع مختلفی می باشد. از جمله انواع فلج مغزی می توان به فلج مغزی اسپاستیک، فلج مغزی آتتوئید، فلج مغزی آتاکسیک و فلج مغزی مختلط اشاره کرد. در فلج مغزی اسپاستیک، کودک قادر به تکان دادن برخی بخش های بدن نیست چرا که این بخش ها شل شده اند.

در فلج مغزی آتتوئید، کودک قادر به کنترل حرکات خود نیست و گاهی اعضای بدن را با سرعت بیشتر و گاهی با سرعت کمتر تکان می دهد. در فلج مغزی آتاکسیک، فرد دچار لرزش دست و پا می شود و تمرکز روی کنترل اعضای بدن ندارد. در فلج مغزی مختلط نیز علائم ترکیبی را می توان در بیمار رویت کرد.

فلج مغزی شایع ترین اختلال حرکتی در کودکان است

در رابطه با نکاتی در مورد فلج مغزی فلج مغزی شایع ترین اختلال حرکتی در کودکان می باشد. طبق آماری که در دسترس است از هر 345 کودک، یکی از آن ها به فلج مغزی دچار می شود. این نرخ ابتلا در پسران بیش از دختران می باشد. برای آشنایی بیشتر با روش های درمان بیش فعالی می توانید با مجموعه کلینیک خانه امید در تماس بوده و راهنمایی های مورد نیاز خود را دریافت کنید.

فلج مغزی معمولا با سایر اختلالات همراه است

از دیگر نکاتی در مورد فلج مغزی که قابل توجه است توجه به این مطلب است که این اختلال معمولا با سایر اختلالات دیگر همراه است. به عنوان مثال 40 درصد کودکان مبتلا به فلج مغزی مبتلا به صرع هستند و 10 درصد آن ها به اوتیسم مبتلا می باشند.

عوارض فلج مغزی را بشناسید

فلج مغزی می تواند عارضه های زیادی برای کودک به همراه داشته باشد. طول عمر این کودکان معمولا کوتاه است و کیفیت زندگی آن ها با اختلال همراه می باشد .

کوتاه شدن بافت های عضلانی، توقف رشد استخوان ها، سوء تغذیه در کودکان فلج مغزی، مشکلات بلع، اختلال در سلامت روان، پرخاشگری، افسردگی، بیماری های قلبی و ریوی و مشکلات مربوط به تراکم استخوان ها همگی از عوارض فلج مغزی هستند.

در رابطه با موضوع نکاتی در مورد فلج مغزی باید گفت ، فلج مغزی یکی از اختلالات نورولوژیک می باشد که منجر به مختل شدن کیفیت زندگی فرد می شود. برای جلوگیری از فلج مغزی لازم است که سر موعد مقرر واکسیناسیون ها انجام شود و مادران باردار نیز در دوران بارداری مراقب سلامت خود باشند. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه درمان توجه و تمرکز و آشنایی با روش های درمانی این موضوع می توانید با مجموعه کلینیک خانه امید در تماس باشید.

در تکمیل مطلب نکاتی در مورد فلج مغزی باید گفت، در صورتی که اولین علائم از فلج مغزی را در کودک رویت کردید لازم است که برای شروع روند درمان او را نزد پزشک ببرید. تکنیک های مختلفی مانند کاردرمانی، دارو درمانی، گفتار درمانی و درمان های فیزیوتراپی روی این کودکان انجام می شود که هر کدام به نوبه خود موثر هستند.

ارسال پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button50 درصد تخفیف (زنگ بزنید)

همین الان زنگ بزن و تخفیف رو بگیر