بسیاری از افراد به اشتباه تصور می کنند که منظور از گفتار درمانی، درمان افراد به واسطه گفتار است. این در حالی است که گفتار درمانی اساسا ارتباط چندانی با حوزه های مشاوره و روانشناسی ندارد و در واقع نوعی اقدام توانبخشی محسوب می شود. افراد زیادی در جامعه با اختلالات گفتاری مواجه هستند. 

گفتار درمانی چیست؟

این افراد بابت عدم توانایی تکلم صحیح و یا عدم توانایی در بیان شیوای سخن و کلام، رنج های زیادی را متحمل می شوند. اولین کسانی که از این موضوع رنج می برند معمولا خود این افراد هستند. در نتیجه متخصصین از تکنیک های گفتار درمانی برای درمان این عزیزان استفاده می کنند.

گفتار درمانی نوعی درمان توانبخشی است که متخصصین این حوزه برای رفع مشکلات گفتاری و کلامی در افراد آن را در پیش می گیرند. این درمان صرفا روی زبان یا گفتار کار نمی کند. این تکنیک درمانی محدوده وسیعی از ارتباطات کلامی و غیر کلامی را در برمی گیرد.

به عنوان مثال آن دسته از افرادی که با اختلالات مغزی دست و پنجه نرم می کنند و توانایی جاری ساختن کلام بر زبان را ندارند از طریق گفتار درمانی می آموزند که چگونه باید با دیگران ارتباط برقرار کنند.

به طور کلی صحبت کردن و انتقال پیام به دیگران بخش های مختلفی مانند مغز، عضلات زبان، ریه، حنجره و دستگاه عصبی را درگیر می کند. گفتار درمانی کمک می کند تا هر گونه آسیب و یا نقص در این چرخه برطرف گردد و یا دست کم کمرنگ تر شود. در نتیجه فرد می تواند پیام خود را به شیوه ای صریح و شفاف به دیگران منتقل کند.

این درمان باید توسط متخصص این امر یعنی گفتار درمانگر انجام شود. گفتار درمانگر فردی است که توانایی تشخیص نوع اختلال گفتاری را دارا بوده و قادر ایت با استفاده از تمرین های صحیح و مناسب، اختلال را درمان کند. لازم به ذکر است که هر نوع اختلال گفتاری، تمرین ها و تکنیک های درمانی خاص خود را دارد. 

در نتیجه طیف وسیعی از تمرین ها و تکنیک های درمانی در گفتار درمانی پوشش دهی می شوند. گفتاردرمانگر حتی می تواند شیوه برقراری ارتباط چشمی و استفاده از زبان بدن را به مراجعان آموزش دهد. بنابراین در افرادی که اختلالات گفتاری شدت بیشتری دارد و بخش وسیعی از سیستم عصبی آن ها را درگیر کرده است نیز امکان برقراری ارتباط موثر وجود دارد.

گفتار درمانی برای چیست؟

همانطور که گفته شد گفتار درمانی به افراد کمک می کند تا بتوانند به رغم نقص هایی که در سیستم عصبی، عضلات زبان، ریه، حنجره و بخش هایی از مغز دارند، کلامی شیوا بیان کنند و یا دست کم پیام خود را از طریق زبان بدن و یا ارتباط چشمی به دیگران منتقل نمایند.

گفتاردرمانگر آشنایی کاملی با فیزیولوژی و آناتومی عضوهایی مانند حلق، حنجره، ریه و زبان دارد و کاملا به سیستم عصبی مشرف است. 

در این نوع درمان نه تنها مشکلات مربوط به زبان و گفتار برطرف می شود بلکه مشکلاتی که در زمینه بلع غذا وجود دارد نیز کمرنگ و کمرنگ تر خواهد شد. بسیاری از بیمارانی که از توانایی گفتار شیوا محروم اند، در بلع غذا نیز مشکل دارند. در گفتار درمانی این مشکلات مورد بحث و بررسی و درمان قرار خواهد گرفت.

لازم به ذکر است که برای اثربخشی بیشتر گفتار درمانی، معمولا از کمک متخصصانی مانند متخصصان گوش و حلق و بینی، متخصصان مغز و اعصاب و متخصصان اطفال نیز استفاده می شود. اینگونه می توان روند درمان را در حوزه این نوع درمان به شکلی سریع تر پیش برد.

گفتار درمانی برای چیست؟

افرادی که هدف گفتار درمانی قرار دارند معمولا با مشکلات متداولی در این زمینه روبرو هستند. از جمله این افراد می توان به افراد دچار به اختلال اوتیسم، افراد دارای لکنت زبان، افراد دارای کم توانی ذهنی، افراد درگیر با سرطان حنجره، کودکانی که در گفتار تاخیر دارند، افراد درگیر با آسیب های مغزی، افراد مبتلا به مشکلات شنوایی، افراد مبتلا به مشکلات بلع و افراد درگیر با اختلالات صوتی و عارضه های مادرزادی اشاره کرد. این افراد هدف اصلی در گفتار درمانی هستند.

کودکان یکی از مخاطبین اصلی این درمان محسوب می شوند. البته منظور کودکانی است که با مشکلات گفتاری دست و پنجه نرم می کنند. گفتار درمانی معمولا نتیجه بهتری روی کودکان میدهد. مغز در دوران کودکی دارای انعطاف پذیری بالایی می باشد و به همین دلیل اختلالات گفتاری به راحتی قابل تشخیص و درمان هستند. این موضوع با بالا رفتن سن کمی دشوار خواهد شد. 

نباید این موضوع مهم را فراموش کرد که کودکان در سنین اولیه زندگی خود دارای روحیه ای حساس و شکننده هستند و مشکلات گفتاری می تواند تاثیر روحی بدی روی آن ها بگذارد.

عدم توانایی برقراری ارتباط با همسن و سالان، عدم توانایی پیدا کردن دوستان جدید، متفاوت بودن نسبت به دیگران و عدم درک شدن به اندازه کافی بی شک به روحیه آنها لطمه وارد می کند. برای کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره در زمینه کاردمانی ذهنی می توانید با مجموعه کلینیک خانه امید در تماس باشید.

این نوع درمان در کودکان می تواند مشکلات مربوط به ادا کردن کلمات، لکنت، جمله بندی و نوشتن را برطرف نماید. کودکانی که دیرتر از همسن و سالان خود به حرف زدن می آیند نیز به احتمال بسیار قوی به گفتار درمانی نیاز دارند. این موضوع می تواند ریشه ژنتیکی یا محیطی داشته باشد و یا نوعی سندروم و آسیب مغزی به حساب آید.

البته گفتار درمانی صرفا مختص کودکان نیست. بسیاری از بزرگسالانی که دچار سکته مغزی شده اند و یا در طی یک حادثه یا سانحه قدرت تکلم خود را از دست داده اند و دچار لکنت شده اند نیز می توانند به کمک تمرین ها و تکنیک های گفتار درمانی درمان شوند.

تکنیک های گفتار درمانی حتی در سنین بالا نیز می توانند بسیار اثربخش باشند بنابراین نباید صرف بالا بودن سن بیمار او را از درمان محروم کرد.

تمرین های گفتار درمانی

مشکلات گفتاری می توانند آینده یک فرد را به مخاطره بیندازند. از تحصیل گرفته تا وارد شدن به دنیای کار و پیشرفت در حوزه های مختلف، همه و همه تحت تاثیر کلام قرار دارند. بنابراین خانواده هایی که دارای کودکان درگیر با اختلالات گفتاری هستند باید هر چه سریع تر برای گرفتن درمان به مراکز معتبر این نوع درمان مراجعه کنند. 

تمرین های گفتار درمانی باید با توجه به نوع اختلالی که فرد با آن دست و پنجه نرم می کند تجویز شود. به عنوان مثال افرادی که با اختلال اوتیسم سندروم آسپرگر مواجه هستند تمرینات متفاوتی نسبت به افرادی خواهند داشت که دارای لکنت زبان هستند و یا دچار آسیب سیستم عصبی شده اند.

تمرین های گفتار درمانی باید به طور مداوم انجام شوند. خوب است که در طی تمرین ها جوایزی به عنوان تشویق برای کودک در نظر گرفته شود. اینگونه شوق و تمایل کودک به اجرای صحیح کلمات و بیان شیوای جملات به شکل درست بیشتر خواهد شد.

قلقلک دادن کودک، بازی با خمیر اسلایم، قدم زدن همراه کودک و تکرار جملات، بازی با کارت، حباب بازی کردن و انجام تمرینات یوگا می تواند جزو تمرین هایی باشد که در خلال این درمان می توان به آن ها پرداخت.

شما می توانید کودک را به درآوردن صدای ساز با حنجره تشویق کنید، خنده و حالات چهره کودک را تقلید کنید، از کودک بخواهید حالات شما را تقلید کند، صدای حیوانات را به کودک آموزش دهید، زمان حرف زدن با کودک از گفتار کودکانه استفاده کنید.

 از او سوالاتی بپرسید که مشتاق به پاسخ دادن آنهاست، شعر و ترانه های ساده به او آموزش دهید، در مورد کاربرد اشیا با او صحبت کنید، ژست های مختلف را تقلید کنید، در مورد اتفاقات روزمره با هم حرف بزنید، تظاهر کنید در حال تلفنی حرف زدن با او هستید، از فلش کارت ها استفاده کنید، استپ هوایی بازی کنید و یا خوردن خوراکی های خوشمزه را تمرین کنید.

تمرین های گفتار درمانی برای درمان آفازی و زبان پریشی حاصل از سکته مغزی، لکنت زبان در کودکان و بزرگسالان، مشکل در تاخیر حرف زدن، اوتیسم، ناهنجاری های مغزی، مشکلات بلع و سرطان حنجره متفاوت می باشد. بنابراین برای اینکه بهترین نتیجه را از تمرین های گفتار درمانی بگیرید لازم است که از تخصص و مهارت گفتار درمانگران خبره بهره مند شوید.

آموزش گفتار درمانی

خانواده هایی که دارای فرزندان درگیر با اختلالات گفتاری هستند و می خواهند قدمی مثبت در راستای بهبود و ارتقای کیفی زندگی عزیزان خود بردازند لازم است که آموزش گفتار درمانی را دریافت کنند. قدم اول در این آموزش ها این است که خانواده ها قدرت پذیرش مشکلات فرزندان شان را داشته باشند.

به عنوان مثال والدینی که تصور می کنند مشکلات سخن گفتن فرزندشان ارثی است و یا خود آن ها نیز در کودکی چنین مشکلی داشتند و بعد از مدتی خود به خود برطرف شده ممکن است با این دیدگاه به کودک خود آسیب بزنند. 

برای آموزش گفتار درمانی هیچگاه نباید از منابعی مانند اینترنت و یا صحبت های اطرافیان الگوبرداری کرد. لازم است که آموزش گفتار درمانی توسط گفتار درمانگران حرفه ای خبره انجام شود. این افراد دارای تخصص و مهارت بالایی در این درمان هستند و به تمامی تکنیک های درمانی اشراف دارند.

در ارتباط با آموزش گفتار درمانی باید این نکته را بگوییم که گفتار درمانی محدودیت سنی ندارد. کودکان و بزرگسالان در هر سنتی که نیاز به گفتار درمانی داشته باشند باید این درمان را دریافت کنند. تمرین های این درمان مطابق با نوع عارضه و سن بیمار به او داده می شود.

به عنوان مثال کودکان علاقه زیادی به بازی، ترانه، تصاویر و کتاب قصه دارند. در نتیجه در آموزش گفتار درمانی باید استفاده از این تکنیک ها گنجانده شود.

آموزش گفتار درمانی را می توان در مورد افرادی که مبتلا به سندروم داون، اوتیسم، کم توانی ذهنی، نابینایی، بیش فعالی و مشکلات زبانی و سرطان حنجره و آفازی هستند موثر دانست. این درمان را می توان در کلینیک درمانی تحت نظارت متخصص انجام داد و هم می توان تمرین های گفتار درمانی را در منزل با فرد انجام داد. 

ابزار مورد استفاده برای گفتار درمانی بزرگسالان و کودکان متفاوت می باشد. از طرفی تکنیک ها و ترفندهای درمانی هر نوع اختلال نیز متفاوت می باشد. به همین دلیل بسیار مهم است که برای آموزش گفتار درمانی و انجام این تکنیک ها در منزل از متخصصین خبره و حرفه ای کمک بگیرید.

عدم بهره مندی از آموزش این درمان می تواند افراد درگیر با اختلالات گفتاری را با مشکلات زیادی درگیر نماید. این افراد نمی توانند با دیگران ارتباط موثر برقرار کنند، نمی توانند شادی و غم خود را بیان کنند، نمی توانند نیازهای خود را بیان کنند و نمی توانند هیچ دوستی پیدا کنند. از طرفی با مشکلات اعتماد به نفس نیز درگیر خواهند شد. 

بنابراین آموزش گفتار درمانی به این افراد کمک می کند تا بتوانند در کنارعزیزان شان تمرین های گفتار درمانی را دائما انجام دهند و علاوه بر تکنیک هایی که در کلینیک زیر نظر متخصصین اجرا می شود روند بهبود خود را به طور دائمی طی کنند. فراموش نکنید که مشکلات گفتاری می تواند بسیاری از افراد را تا مرز افسردگی و خودکشی پیش ببرد بنابراین نباید این موضوع را دست کم بگیرید و یا دیر اقدام کنید.

شما می توانید با کمک گرفتن از متخصصین فعال در زمینه گفتار درمانی در کلینیک خانه امید، آموزش این درمان را برای ارتباط موثر با عزیزانی که با مشکلات گفتاری روبرو هستند دریافت کنید.

آموزش گفتار درمانی این امکان را به خانواده ها می دهد تا بعد از مدتی بتوانند با کم کردن تعداد جلسات کلینیک، وقت بیشتری را در خانه با عزیزان شان تمرین کنند و روند بهبود را تسریع نمایند. بی شک مداومت و پیوستگی در تمرین ها می تواند نتیجه بسیار درخشانی را به همراه داشته باشد.

آموزش گفتار درمانی

گفتار درمانی چگونه است؟

گفتار درمانی روشی برای انتقال پیام از طریق گفتار و یا زبان بدن می باشد. این انتقال حتی از طریق ارتباط چشمی نیز ممکن است اتفاق بیفتد. در گفتار درمانی هدف کاستن مشکلات زبانی، گفتاری و بلع می باشد. افراد درگیر با سندروم، لکنت زبان، مشکلات مغزی، کم توانی ذهنی، آسیب های مغزی و اوتیسم می توانند به کمک گفتار درمانی با دیگران ارتباط کلامی و غیر کلامی برقرار نمایند.

بسیاری از افراد به دلیل عدم توانایی ادای صحیح کلمات اعتماد به نفس خود را به طور کلی از دست می دهند. این افراد حتی از ادای یک کلمه در جمع هراس دارند و خود را از شرکت در جمع های دوستانه و خانوادگی محروم می کنند.

بسیاری از این افراد در دوران مدرسه و تحصیل به دلیل نگاه و طرز فکر اشتباه بسیاری از همکلاسی ها و یا معلمان آسیب های روحی شدیدی می بینند. گفتار درمانی کمک می کند تا این افراد بتوانند اعتماد به نفس از دست رفته خود را بازیابی کنند.

گفتار درمانی برای کودکان مبتلا به سندروم داون، اوتیسم، لکنت زبانی و بیماران درگیر با آسیب های مغزی می تواند بسیار کمک کننده باشد. در واقع می توان گفتار درمانی را راهی برای ایجاد ارتباط موثر با محیط پیرامون دانست.

در گفتار درمانی نه تنها کودک تحت درمان قرار می گیرد بلکه آموزش های لازم به والدین داده می شود تا بتوانند تمرین های درست و اصولی را در خانه با کودک انجام دهند. بیمارانی که دچار فلج عضلات و عصب های صورت هستند و امکان بلع غذا را ندارند نیز در گفتار درمانی توانایی بیشتری برای جویدن و بلع غذا پیدا می کنند.

اقدامات مرکز گفتار درمانی

بسیاری از خانواده ها زمانی که متوجه می شوند کودک شان با مشکلات گفتاری مواجه است این موضوع را به مسائل متفرقه ارتباط می دهند. به عنوان مثال ممکن است بگویند خودم نیز تا سن 5 سالگی به حرف زدن نیامده بودم اما بعد از آن کم کم شروع به صحبت کردن نمودم و اگر فرزندم چنین مشکلی دارد او نیز به خودم رفته و این مشکل خود به خود درست خواهد شد. چنین تفکراتی می تواند باعث از دست رفتن فرصت طلایی درمان شود.

از جمله اقدامات مرکز گفتار درمانی می توان به انجام بازی ها، آموزش مهارت ها، ترانه خوانی، درمان های گروهی، تمرین برای از بین بردن لکنت زبان، درمان آفازی و بهبود دادن مشکلات بلع اشاره کرد. هر گونه مشکلی که در ارتباط با گفتار و برقراری ارتباط با دیگران باشد توسط مرکز گفتار درمانی مورد توجه قرار خواهد گرفت. 

از جمله مهمترین اقدامات مرکز گفتار درمانی می توان به آواسازی، انجام بازی، یوگا، ترانه خوانی، تقویت مهارت حل مسئله، بیان احساسات، تقویت ماهیچه های دهان و صورت، تمرینات تنفسی و تمرینات مربوط به حافظه و کلام اشاره کرد.

گفتار درمانی چگونه انجام میشود؟

برای بسیاری از خانواده ها سوال است که گفتار درمانی چگونه انجام می شود؟ آیا تکنیک های گفتار درمانی را می توان در خانه نیز انجام داد؟ پاسخ این سوال مثبت است اما یک پاسخ مثبت مشروط. شما زمانی می توانید تمرینات گفتار درمانی را در منزل انجام دهید که از آموزش گفتار درمانی بهره مند شده باشید. برای انجام گفتار درمانی باید قبل از هر چیز ریشه اختلال شناسایی شود. 

تا زمانی که مشکل و نقص موجود در فرد ریشه یابی نشود نمی توان تکنیک های متناسب با نوع اختلال را در پیش گرفت. بعد از شناخت اختلال نیز باید تکنیک ها و متدهای مرتبط با درمان همان اختلال را اجرا نمود. گفتار درمانی باید مداوم و پیوسته انجام شود و در صورت اجرای تکنیک های درمانی در منزل، شاهد نتیجه بخشی بیشتر این درمان خواهیم بود.

گفتار درمانی چقدر طول میکشد؟

معمولا افرادی که با مشکلات گفتاری و اختلال در برقراری ارتباط مواجه هستند رنج زیادی از این موضوع می کشند. خانواده این عزیزان نیز کمتر از این افراد در عذاب نیستند. به همین دلیل همواره به دنبال راه هایی برای درمان می گردند.

گفتار درمانی یکی از درمان های اثربخش در این حوزه است و اولین سوالی که خانواده ها از درمانگران می پرسند این است که گفتار درمانی چقدر طول می کشد؟ اغلب مراجعان توقع دارند که این درمان به سرعت جواب دهد.

اگر شما هم جزو افرادی هستید که توقع دارید که گفتار درمانی به سرعت نتایج درخشانی را هویدا کند سخت در اشتباه هستید. گفتار درمانی یک پروسه زمان بر می باشد و چاره اثربخشی آن، صبوری است. این پروسه باید به صورت پیوسته انجام شود. نباید توقع سرعت بالایی را در اثربخشی از این تکنیک درمانی داشته باشیم. پیگیری در برگزاری جلسات را می توان کلید موفقیت در این راهکار درمانی دانست.

بسیاری از مواقع گفتار درمانی نمی تواند به طور کامل یک عارضه یا اختلال گفتاری و زبانی را درمان کند اما می تواند نتایج درخشانی در بهبود آن داشته باشد. در واقع باید به گفتار درمانی از پنجره راهکاری برای بهبود کیفیت زندگی نگاه کرد.

این نکته مهم را در ذهن داشته باشید که بسیاری از اختلالات گفتاری در کودکی قابل درمان هستند و هر چه سن بیمار بالاتر رود، روند درمان نیز کندتر خواهد شد و زمان بیشتری به طول خواهد انجامید. 

بنابراین اگر می خواهید نتیجه ای سریع از گفتار درمانی بگیرید بهتر است بیماران درگیر با اختلال گفتاری را به محض تشخیص اختلال برای درمان راهی کنید.

داشتن تمرین، ممارست، پشتکار و مداومت در تمرین ها می تواند نتیجه گفتار درمانی را سریع تر به منصه ظهور بگذارد. برای آشنایی بیشتر با روش های درمانی توانبخشی می توانید با مجموعه کلینیک خانه امید در تماس بوده و راهنمایی های مورد نیاز خود را دریافت کنید.

شماره تلفن مرکز گفتار درمانی

اغلب افرادی که عزیزانشان با مشکلات گفتاری و زبانی مواجه هستند معمولا به دنبال مرکزی قوی برای درمان می گردند. بدون شک داشتن درمانگر خوب و قوی می تواند تاثیر زیادی روی نتیجه گفتار درمانی داشته باشد.

گفتار درمانگر باید دارای تجربه بالا، سابقه درخشان و رزومه قوی باشد و به خوبی با جدیدترین متدها و تکنیک های درمانی آشنایی داشته باشد. هر روز تکنیک ها و تمرین های جدیدی در این زمینه ظهور می کنند و این موضوع به لطف پژوهش های مداوم و مستمر محققان صورت می پذیرد. 

کلینیک خانه امید با دارا بودن تیمی قوی متشکل از خبره ترین گفتاردرمانگران، بهترین راهکارهای عملی و اثربخش را برای درمان عزیزان شما در پس می گیرد.

کافیست نگاهی به نتایج درخشانی از درمان های صورت گرفته در این کلینیک بیندازید تا متوجه اثربخشی بالای راهکارهای درمانی این مرکز شوید. برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید با شماره تلفن مرکز گفتار درمانی خانه امید تماس حاصل نمایید و اطلاعات بیشتر را از کارشناسان ما دریافت کنید.

آدرس مرکز گفتار درمانی

اگر جزو آن دسته از والدین حمایتگر هستید و به آینده و اعتماد به نفس فرزندتان اهمیت می دهید باید برای درمان اختلالات گفتاری او سریعا اقدام کنید. مراجعه به یک مرکز معتبر و بهره مندی از خدمات تخصصی تیم با تجربه و حرفه ای می تواند روند درمان کودک شما را بهبود دهد. 

البته همانطور که گفته شد گفتار درمانی صرفا مختص کودکان نیست و برخی از بزرگسالان مبتلا به آفازی و یا افرادی که دچار سکته مغزی شده اند نیز به این درمان نیاز دارند. برای دریافت آدرس مرکز گفتار درمانی خانه امید می توانید به اطلاعات مندرج در وبسایت مراجعه کنید و یا با کارشناسان ما در تماس باشید.

Call Now Button50 درصد تخفیف (زنگ بزنید)

همین الان زنگ بزن و تخفیف رو بگیر