بسیاری از مادران با شکایت از اینکه چرا کودکمان نمی تواند با دوستانش ارتباط برقرار کند؟ چرا از جمع ها طرد می شود؟ چرا قدرت صبوری کمی دارد؟ چرا قادر به کنترل هیجانات خود نیست؟ چرا آرام و قرار ندارد؟ چرا هنگام بازی صدای زیادی از خود تولید می کند؟ چرا زمان خواب منظمی ندارد؟ چرا همه چیز را نیمه کاره رها می کند؟

بیش فعالی چیست؟

 چرا نمی تواند روی یک موضوع متمرکز شود؟ چرا دچار افت تحصیلی شده است؟ چرا به یک نقطه خیره می شود و در خیالاتش غرق می شود؟ یا اینکه چرا اینقدر فراموشکار است؟ معمولا زمانی که مادران این علائم را پشت هم ردیف می کنند و یا تعداد زیادی از آن ها را به فرزند خود نسبت می دهند، تشخیص بیش فعالی داده می شود.

 به طور کلی این مورد در هر کودک به گونه ای خاص تشخیص داده می شود. بنابراین نمی توان تمام کودکان بیش فعال را مانند یکدیگر دانست. نکته مهمی که در مورد بیش فعالی وجود دارد این است که بیش فعالی از طریق آزمایش خون و یا سایر آزمایش های مشابه قابل تشخیص نیست.

برای آشنایی بیشتر با روش های درمانی توانبخشی می توانید با مجموعه کلینیک خانه امید در تماس بوده و راهنمایی های مورد نیاز خود را دریافت کنید.

 در واقع زمانی که بیش از شش مورد از مشخصات کودکان بیش فعال را بتوان به یک کودک نسبت داد، تشخیص بیش فعالی داده می شود. نکته مهمی که در مورد بیش فعالی باید گفته شود این است که درمان بیش فعالی با بالا رفتن سن به مراتب دشوار تر خواهد شد. در نتیجه خانواده ها باید برای درمان سریع این اختلال کودک خود اقدام کنند.

 در اختلال بیش فعالی، کودک رفتاری متمرکز بر خود دارد. به این معنا که قدرت تشخیص و درک خواسته ها و نیاز دیگران را ندارد و خود را در محوریت امور می بیند. به عنوان مثال ممکن است کودک در زمان بازی قادر به رعایت نوبت دیگران نباشد و خارج از نوبت در نوبت دیگران شروع به بازی کند.

 در نتیجه احتمال اینکه این کودکان از جمع هم سن و سال ها طرد شوند زیاد است. این کودکان بسیاری از مواقع بی دلیل خوشحال، غمگین یا عصبانی می شوند و قادر به تشخیص موقعیت زمانی و مکانی درست برای بروز احساسات نیستند. به همین دلیل در مدرسه و خانه دائما رفتارهای نامناسب از خود نشان می دهند.

 در اختلال بیش فعالی کودک اغلب نا آرام است. او بیش از سایرین تمایل به تکان خوردن دارد و قادر به تمرکز روی یک کار خاص نیست. بنابراین احتمال اینکه کارها را نصفه و نیمه رها کند زیاد است. کودک در اختلال بیش فعالی به هنگام بازی صداهای عجیبی از خود بروز می دهد و باعث آزار دیگران می شود. کارهایی که نیاز به تلاش ذهنی طولانی دارند برای کودک بیش فعال سخت است.

 به همین دلیل اغلب این بچه ها در مدرسه دچار افت تحصیلی می شوند. این کودکان گاهی اوقات به یک نقطه زل می زنند و در خیالات شان غرق می شوند. کودکان مبتلا به بیش فعالی در بسیاری از مواقع از طرف معلم توبیخ می شوند چرا که قادر به انجام صحیح تکالیف نیستند و به تعداد دفعات زیاد دچار فراموشی می شوند.

 بیش فعالی در پسران و دختران ممکن است با علائم متفاوتی ظهور کند. این اختلال درمان خود به خودی ندارد. بنابراین والدین باید توجه ویژه ای رو درمان و بهبود کودکان بیش فعال خود بگذارند. کاهش اعتماد به نفس، کاهش عزت نفس، ترس از قضاوت دیگران، افسردگی و اضطراب از جمله پیامدهایی است که عدم درمان بیش فعالی به دنبال خواهد داشت.

 مرکز درمان بیش فعالی

 یکی از متداول ترین سوالاتی که والدین در مورد کودکان بیش فعال خود میپرسند این است که آیا این اختلال درمان دارد؟ آیا می توان آثار بیش فعالی را از بین برد و یا دست کم آن ها را کمرنگ تر نمود؟ بسیاری از والدین تصور می کنند که تنها راه درمان بیش فعالی استفاده از قرص و دارو است در حالی که می توان این اختلال را همچون سایر اختلالاتی که کودکان درگیر آن ها می شوند درمان نمود.

با کمک گرفتن از مرکز درمان بیش فعالی می توانید اوضاع کودک خود را به طرز چشمگیری بهبود دهید.

 اقدامات درمانی که در مرکز درمان این اختلال صورت می پذیرد این امکان را به کودک شما می دهد که تمرکز بیشتری روی کارهای روزمره و امور مربوط به مدرسه اش داشته باشد، روابط اجتماعی بهتری را ایجاد کند، اصطلاحا بالغانه رفتار کند، با همسن و سالان خود رابطه ای دوستانه داشته باشد، قادر به رعایت بهداشت شخصی خود باشد، در مدیریت زمان قوی شود و درک خوبی از حق و حقوق دیگران پیدا کند.

به طور کلی در مرکز درمان بیش فعالی به کودک آموزش داده می شود که چگونه یک زندگی نرمال مانند سایر کودکان را تجربه کند.

 یکی از راه های درمان این اختلال که محبوبیت و شهرت زیادی هم دارد، درمان لورتا نوروفیدبک می باشد. در این درمان پیشرفته کودک در کمتر از سه ماه بدون استفاده از هیچ آمپول و قرص و دارویی از شر این اختلال رها خواهد شد. هر چند که درمان CBT و تکنیک های کاردرمانی نیز تاثیر فوق العاده ای در درمان بیش فعالی دارند.

 مرکز بیش فعالی

 یکی از مهمترین خدماتی که در مرکز بیش فعالی خانه امید ارائه می شود، کاردرمانی برای کودکان بیش فعال است. در دستور کاردرمانی کودکان بیش فعال، بازی های مختلفی وجود دارد. انجام این بازی ها به کودک بیش فعال کمک می کند تا مشکلات نقص توجه در او کمرنگ شود.

بازی هایی مانند بازی نقطه چین، پیدا کردن تفاوت ها در اشکال و بازی مار از جمله بازی هایی هستند که در مرکز این اختلال توسط کاردرمانگران کودکان بیش فعال انجام می شود. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه گفتار درمانی و آشنایی با روش های درمانی این موضوع می توانید با مجموعه کلینیک خانه امید در تماس باشید.

 نکته مهمی که در مورد کودکان بیش فعال وجود دارد این است که این کودکان، کودکان لجبازی هستند. این لجبازی دلایل مختلفی دارد. به عنوان مثال ممکن است کودک به کاری علاقه داشته باشد که والدین او را از انجام آن منع می کنند و یا والدین کودک را مجبور به انجام کاری می کنند که کودک علاقه ای به انجام آن ندارد.

در مرکز بیش فعالی تمام سعی کاردرمانگران بر این است که رفتارهای نامطلوب کودک را خنثی کنند و رفتارهای مطلوب را در او تقویت کنند. بنابراین درصد لج و لجبازی های کودک کاهش خواهد یافت.

روش هایی مانند نادیده گرفتن، محرومیت دادن و دادن جایزه و پاداش می تواند روش های خوبی برای بهبود این کودکان باشد. یکی از مهمترین نکاتی که در مورد مرکز بیش فعالی خانه امید وجود دارد این است که در این مرکز، والدین نیز برای انجام تمرینات و شیوه درست برخورد کردن با کودکان بیش فعال آموزش خواهند دید.

 بنابراین صفر تا صد تمرکز روی کودکان نخواهد بود. والدین به عنوان بخش مهمی از چرخه درمان کودکان بیش فعال هستند و می توانند روند بهبود را سرعت ببخشند. در مرکز بیش فعالی خانه امید آموزش های لازم به والدین داده می شود.

بیش فعالی چیست؟

 درمان بیش فعالی

 آیا کودک ما قابل درمان است؟ این یکی از سوالاتی است که والدین کودکان بیش فعال به محض مراجعه به کلینیک توانبخشی می پرسند. پاسخ این سوال مثبت است. بیش فعالی دارای درمان می باشد. یکی از راه های درمان این اختلال، استفاده از داروهای ADHD می باشد. استفاده از این داروها عملکردهای مغز را تحت تاثیر قرار داده و منجر به درمان رفته رفته بیش فعالی خواهد شد.

 با این حال تنها درمان بیش فعالی، استفاده از دارو نیست. درمانی های مختلفی برای کنترل و مهار بیش فعالی وجود دارند. استفاده از وعده های غذایی، ورزش، تمرین، یادگیری مهارت های اجتماعی و گروه درمانی همگی بخشی از برنامه درمان بیش فعالی می باشند. این درمان ها کمک می کنند تا کودک هم در خانه، هم در جامعه و هم در مدرسه عملکردی مشابه با سایر کودکان داشته باشد.

 از جمله داروهایی که برای درمان بیش فعالی تجویز می شوند داروهایی مانند ریتالین و ریسپریدون می باشد. این داروها مشکلات نقص توجه را برطرف می کنند و باعث بالا رفتن تمرکز می شوند. مصرف دارو در کوتاه مدت عملا چندان مفید فایده نخواهد بود. بنابراین برای درمان بیش فعالی به شکل موثر باید استفاده از دارو را ادامه داد.

 عدم استفاده از دارو باعث برگشتن بیماری خواهد شد. گاهی اوقات استفاده از دوز نامناسب دارو می تواند باعث بی خوابی، مشکلات اشتها و تحریک پذیری شود. در نتیجه لازم است که از داروهای درمان بیش فعالی تحت نظارت کاردرمانگران حرفه ای استفاده شود. از طرفی کودکان پاسخ متفاوتی به استفاده از داروها می دهند.

 زمانی دارو در درمان این اختلال موثر خواهد بود که با روش های درمانی دیگر ترکیب شود. نباید این نکته مهمی را فراموش کنید که درمان بیش فعالی از خانه شما شروع خواهد شد. بنابراین سعی کنید برای درمان موثر، التهابات درون خانه را کاهش دهید، کودکان را به تماشای تئاتر ببرید، آن ها را به رژیم غذایی سالم پایبند کنید و قصه گویی را فراموش نکنید.

 تغذیه و خواب دو عامل بسیار مهم و موثر در درمان بیش فعالی هستند. داشتن زمان مناسب و برنامه ریزی شده برای خواب و استراحت و داشتن تغذیه سالم می تواند روند درمان را تسریع نماید. استفاده از پروتئین، کربوهیدرات، روی، آهن، منیزیم و اسیدهای چرب امگا 3 همگی تاثیر ویژه ای در بهبود کودکان مبتلا به ADHD دارد.

 رفتار درمانی بهترین درمان بیش فعالی شناخته می شود. این درمان به قدری موثر است که معمولا در کنار دارو درمانی در پیش گرفته می شود. به کمک رفتار درمانی می توان دوز داروهای مصرفی را کاهش داد. رفتار درمانی اساسا روی رفتارهای کودک و بازتاب آن ها کار می کند. بهره گیری از کمک درمانگران شناختی رفتاری در این زمینه می تواند بسیار اثربخش باشد.

راه حل های عملی روزمره در این تکنیک درمانی مورد توجه قرار دارد. بنابراین می توان به شکل برنامه ریزی شده اقدام به درمان بیش فعالی نمود.

 کنترل بیش فعالی

 رفتار سینوسی در کودکان مبتلا به بیش فعالی می تواند دردسرساز شود. در نتیجه بسیار مهم است که اقدام به کنترل بیش فعالی در این کودکان نمایید. کنترل بیش فعالی به کمک آموزش مهارت های اجتماعی ممکن می باشد. در ابتدا آموزش این مهارت ها به کودک به کندی انجام می شود اما رفته رفته سرعت بهبود و درمان بیشتر خواهد شد.

رفتار درمانی می تواند تاثیر فوق العاده ای روی کنترل بیش فعالی داشته باشد. ایجاد محدودیت برای کودک، نادیده گرفتن کودک و دادن جایزه و پاداش از جمله تکنیک های کنترل بیش فعالی می باشد.

 کودکان بیش فعال از دید دیگران کودکان بی ملاحظه ای هستند که رفتارهای نابالغانه انجام می دهند. به همین دلیل اغلب تصور می کنند که کودک خوب تربیت نشده است و ممکن است کودک را توبیخ یا تنبیه کنند.

 در نتیجه اولین گام برای کنترل بیش فعالی، یا دادن مهارت های اجتماعی می باشد. حمایت خانواده از کودک می تواند تاثیر زیادی در کنترل بیش فعالی داشته باشد. در کلینیک های توانبخشی معمولا تمرکز خاصی روی آموزش والدین نیز گذاشته می شود. در نتیجه والدین می توانند راه و رسم درست برخورد با کودکان بیش فعال را بیاموزند.

 تمرین های کنترل بیش فعالی

 درست است که بخش اصلی درمان کودکان بیش فعال در کلینیک توانبخشی انجام می شود با این حال بسیار مهم است که والدین نیز به تمرین های کنترل بیش فعالی آگاهی داشته باشند. والدین در طی 24 ساعت روز با کودک در ارتباط هستند و شیوه برخورد و تمریناتی که انجام می دهند می تواند تاثیر زیادی روی روند درمان و کنترل بیش فعالی داشته باشد.

از مهمترین تمرین های کنترل بیش فعالی می توان به تکنیک هایی مانند نادیده گرفتن، محرومیت دادن و جایزه دادن اشاره کرد.

 نادیده گرفتن یکی از مهمترین تمرین های کنترل بیش فعالی است. به عنوان مثال والدین باید یاد بگیرند در برابر کودک نق نقوی خود چگونه خونسردی خود را حفظ کنند و اجاره ندهند کودک با سماجت روی اعصاب آن ها راه برود! با تکنیک کنترلی نادیده گرفتن والدین کمک می کنند تا کودک آسیب کمتری به خود و دیگران بزند.

والدین با بی توجهی به کودک می آموزند که روش در پیش گرفته شده روشی خوبی برای نشاندن حرف خود به کرسی نیست. در نتیجه کودک کم کم خواهد آموخت که پافشاری روی خواسته ها نتیجه ای ندارد.

 خارج شدن از محل، مشغول شدن به کاری دیگری، نگاه نکردن به کودک، تکرار مداوم یک جمله مانند “هر وقت گریه ات تمام شد بازی می کنیم”، عدم دلسوزی بابت گریه های مداوم کودک و هماهنگ بودن پدر و مادر از مهمترین تمرین های کنترل بیش فعالی است.

 بسیاری از مواقع بدرفتاری های کودک بسیار شدید می شود. در این مواقع یکی از مهمترین تمرین های کنترل بیش فعالی، محروم سازی خواهد بود. به عنوان مثال اگر کودک کارهای پر خطر زیادی انجام داده است بهتر است او را در اتاق تنها بگذارید و اجازه تماشای کارتون را به او ندهید.

 اگر کودک اهل دشنام دادن، پرت کردن اشیا، کتک کاری و شکستن وسیله ها است، محروم سازی می تواند به عنوان یکی از تاثیرگذارترین تمرین های کنترل بیش فعالی باشد. بهتر است دلیل محروم شدن کودک را به او توضیح دهید. برای محرومیت او زمان تعیین کنید و اتاقی که کودک را در آن رها می کنید اتاقی روشن، امن و بزرگ باشد.

 یکی دیگر از تمرین های کنترل بیش فعالی، تشویق کردن و جایزه دادن است. زمانی که کودک رفتارهای درستی از خود نشان می دهد می توانید با تشویق های کلامی و یا جایزه دادن و خرید خوراکی های مورد علاقه کودک، انگیزه او را برای انجام کارهای درست بیشتر کنید.

سعی کنید رفتار درست کودک را خاطرنشان کنید و به او بگویید که بابت فلان رفتار به تو جایزه می دهم. سعی کنید تشویق های متنوعی اعمال کنید، آو را در آغوش بگیرید و رضایت کودک را ملاک قرار دهید.

 از دیگر تمرین های کنترل بیش فعالی، انجام ورزش می باشد. ورزش کمک می کند تا قدرت مغز کودک حفظ شود، انرژی خود را دوباره باز یابد، سردرگمی کمتری داشته باشد و نیاز به داروهای ADHD کمتر شود. بسیار مهم است که انجام تمرینات ورزشی با مداومت همراه باشد.

 از جمله بهترین ورزش های کنترل بیش فعالی می توان به ورزش هایی اشاره کرد که باعث بالا رفتن ضربان قلب می شوند، باعث بالا رفتن سرعت تنفس می شوند، تعریق را افزایش می دهند و عضلات را خسته می کنند. کاردرمانگران می توانند به خوبی تشخیص دهند که برای کودکانی که با بیش فعالی درگیر هستند چه نوع تمرینات ورزشی مناسب تر است.

 تمرینات ایروبیک، ورزش های هوازی، دویدن، پیاده روی، دوچرخه سواری، شنا و ورزش های رزمی انتخاب خوبی برای کودکان بیش فعال هستند.

به کمک تمرین های کنترل بیش فعالی، کودک قادر خواهد بود تا توجه و تمرکز خود را به یک موضوع معطوف کند، تعادل را حفظ کند، درک خوبی از زمان بندی داشته باشد، نتیجه کارهای بد خود را ببیند، نتیجه مثبت کارهای خوب خود را ببیند، پیامد کارهای خود را درک کند، مهارت های حرکتی بیاموزد و صبوری بیشتری داشته باشد.

 تمریناتی مانند رقص، ژیمناستیک، یوگا و ورزش های گروهی می توانند از دیگر تمرین های کنترل بیش فعالی باشند که نتایج اثربخشی به همراه دارند. درمان کودکان بیش فعال در خلال تمرینات گروهی و گروه درمانی می تواند نتایج خوبی همراه داشته باشد. بسیاری از مواقع با انجام این تمرینات می توان تشخیص زود هنگامی را در ارتباط با کودکان مستعد اوتیسم داد.

 تمرین های کنترل بیش فعالی مانند دارو باید مداومت داشته باشند. این تمرینات هم در کلینیک توانبخشی و هم در خانه انجام می شوند. فراموش نکنید که استفاده از دارو جای خود را دارد و نمی توان ورزش و یا تمرین های کنترل بیش فعالی را جایگزین دارو نمود. بنابراین در زمینه مصرف دارو باید به گفته های کاردرمانگر توجه داشت.

 خدمات کنترل بیش فعالی

 خانواده ها به تنهایی نمی توانند قدم در راه درمان کودکان بیش فعال بگذارند. بسیاری از مواقع خانواده ها توان مدیریت شرایط را به تنهایی ندارند. از طرفی بیشفعالی نوعی اختلال است که باید به طور حرفه ای درمان شود. بنابراین نباید توقع داشته باشیم که خانواده ها بار سنگین درمان این کودکان را به تنهایی به دوش بکشند. هر خانواده دارای کودک بیش فعال به خدمات کنترل بیش فعالی نیاز دارد.

 خدمات کنترل بیش فعالی شامل بازی، روان درمانی، دارو درمانی، ورزش، تکنیک های آموزشی، قصه گویی، آموزش تمرکز و آموزش مهارت های اجتماعی می شود. به کمک خدمات کنترل بیش فعالی در مراکز توانبخشی است که کودکان می توانند بهبودی را تجربه کنند. خدمات کنترل بیش فعالی در کنار دارو درمانی می تواند نتیجه فوق العاده ای داشته باشد. بنابراین رفتار درمانی را نباید دست کم گرفت.

 مرکز توانبخشی بیش فعالی

 اگر شما هم کودک تان با اختلال نقص توجه یا همان ADHD درگیر است و تصور می کنید به تنهایی نمی توانید بار سنگین درمان را به دوش بکشید، لازم است که از یک مرکز توانبخشی بیش فعالی کمک بگیرید. در مرکز توانبخشی بیش فعالی، کاردرمانگران و رفتار درمانگران کودک شما را تحت نظارت خواهند گرفت. برای کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره در زمینه کاردمانی ذهنی می توانید با مجموعه کلینیک خانه امید در تماس باشید.

 انجام تکنیک های درمانی با جدیدترین متد روز، گروه درمانی، تکنیک های افزایش تمرکز، موزیک درمانی، انواع بازی ها و تمرینات و قصه گویی از جمله اقداماتی است که در مرکز توانبخشی بیش فعالی خانه امید تحت نظارت متخصصین این مرکز انجام می شود.

 چنانچه کودک شما پرخاشگر شده است، توانایی تمرکز ندارد، حرکات تکانشی دارد، ره راحتی حواسش پرت می شود، پر تکاپو شده است، خارج از نوبت صحبت می کند، بازی را به هم می ریزد، به دیگران ضربه فیزیکی می زند و فراموشکار است احتمال اینکه مبتلا به اختلال بیش فعالی شده باشد زیاد است.

 با مراجعه به مرکز توانبخشی بیش فعالی می توانید مشکلات کودک خود را ریشه یابی کنید و برای درمان او اقدام نمایید. در مرکز توانبخشی بیش فعالی خانه امید متخصصن ما کمک می کنند تا شما سریعترین بازخورد را از درمان در کودک خود حس کنید.

 شماره تلفن مرکز توانبخشی بیش فعالی

 اگر می خواهید کودک تان ثبات و هماهنگی را تجربه کند، قادر به برقراری ارتباط اجتماعی با سایرین باشد، تمرکز خوبی داشته باشد، در مدرسه دچار مشکل نشود و نقص های بیش فعالی در او کمرنگ شوند بهتر است از کمک متخصصین در حوزه رفتار درمانی استفاده کنید.

به کمک رفتار درمانی می توانید شرایط کودک خود را از لحاظ مهارت های اجتماعی، سطح تمرکز، مهارت های برقراری ارتباط، صبوری و عدم بروز واکنش های تکانه ای بهبود دهید. بدین منظور کافیست با شماره تلفن مرکز توانبخشی بیش فعالی خانه امید تماس حاصل نمایید تا کارشناسان ما شما را در این راستا راهنمایی نمایند.

Call Now Button50 درصد تخفیف (زنگ بزنید)

همین الان زنگ بزن و تخفیف رو بگیر